0


It breaks my heart to see many wars around the world. it's just.. sometimes i didn't realize it, you know we have a lot of problems here, like.. poverty, gender equality, education, hunger, ebola, and else. With so many things going through my mind, I just didn't realize about a lot of other things, until my flatmate mention war in their country, i mean of course i know about war around the world, but i didn't know about the real situation, and it's actually really bad. 

What the hell problem with the politicians? people die there and they just don't care. you know what breaks my heart the most? They force 18 year old kids to join the army, of course it's okay if they want to, but it's not okay if they have to. I was crying when i wrote this post, I just couldn't help myself. I mean, what the hell? these kids should study, they should go to college, not going to some fucking war. It's 21st century, but actually we're just like going back to world war II situation. It's really fucked up. You see something bad happen, but you can't do anything.


*I know 18 year olds are considered adults by the law, but prepare them to go to war?*



0


I don't know why some people say something stupid, like..


Someone who I don't even know his name: "You wanna go to Radhaus tomorrow night? they play some rock music, we can be ourselves. I really hope I will see you there"
Me: "I'll think about it."

Really? actually I was just like.. "the thing is, I always be myself. I don't need some "rock party" to be myself."



Friend: "Do you have a boyfriend waiting for you in your country?"
Me: "Nope"
Friend: "You should get one here, in Germany."
Me: "Why should I?"
Friend: "Because you're so cool."

So, here's the theory.. I'm so freaking cool, that's why I need a boyfriend. Totally genius.



Friend: "Tell me a song that makes you cry because you feel like shit when you listen to it."
Me: "No song that makes me feel like shit."
Friend: "You're not normal."
Me: "I cry when I'm sad."
Friend: "Come on!!"
Me: "Seriously, I never feel like shit in my whole life. I love myself and I love my life."

Well, I'm not a saint, but seriously I never feel like shit.



0


I don't drink alcohol, I drink coffee
I don't smoke (cigarette and weed)
I don't really like parties 
I like books (especially novels) more than I like people
I love movies and I can talk about them for hours
Fantasy and Sci-Fi are my favourite genres
If other girls love puppies, or cats, or other fluffy animals.. I love dragons and direwolves (but i do like rabbits tho and fox)
I fall in love with my music playlists
I'm an adult who still watch cartoons
I read manga and I watch anime
Batman is my beloved superhero
Some people said i'm cool and it was a nice thing to hear, but most of them were drunk or (and) high, so what's the point anyway?
I'm a huge fan of Karl Marx
I love talking with people who care about society, who have interesting point of view
I have a thing for cool nerd guys. The kind of guys who don't talk much, love to read, listen to good music, watch good movies and tv-series, watch cartoons, care about the world and society, open minded and smart, of course.


You think I'm lame? it's okay..
To be honest, I really don't care.



0

it rained today.
i took a drive.
people get born.
people get high.
people get mail.
people get cancer.
people get lucky.
people get tests.
people get flowers.
people get jailed.
people get surprised.
people get shot.
people get trapped.
people get honored.
people get lost.
people get busy.
people get sainted.
people get abortions.
people get frustrated.
people get on with it. 

it rained today.
i took a drive.
i took this shot.
i didn't die.



0


September is...

The beginning of my favourite season, Autumn.
The start of new semester at my favourite school, Hogwarts.
The title of one of my favorite songs.
The birthday of my favourite character in Harry Potter, Hermione Granger.
The birthday of two my favourite authors, Shel Silverstein and Roald Dahl.
And the birthday of my favourite person in the world, me.

September is... my favourite month of the year.



0
IT'S GREAT


It's great to love good music, movies, and books.

It's great to have imagination and your very own wonderland.

It's great to be yourself.

It's great to have family who love you and you love very much.

It's great to have friends, not so many.. only a few, but they accept you for who you are without trying to analyze you or acting like they know about you more than you do.

It's great to get some sleep, plus some sleep, and some sleep.

It's great to live your life.

It's great to feel great.


0



Udah lama ga ngeblog, bikin susah untuk mulai nulis lagi. Well, sebenarnya banyak banget yang pengen dishare, tapi ga tau kenapa tiba2 kalo udah mulai berhadapan sama laptop, malah bingung mau nulis apa..

Anyway, tadi aku nonton acara ILK *jarang-jarang loh nonton tipi* tadi tema-nya IRT dan perempuan yang bekerja, komennya banyak yang bego-begoan doank sih, tapi ada beberapa yang serius juga, dari sekian banyak yang ngasih komentar rata-rata semuanya berpatokan pada uang, okay mungkin itu adalah salah satu faktor utama, tapi yang membuat aku heran kenapa ga ada yang membahas tentang aktualisasi diri? tentang kebutuhan seseorang untuk bekerja karena memang dia pengen bekerja, tentang kebutuhan seseorang untuk melakukan sesuatu sesuai dengan minat, bakat, potensi, dan kemampuannya, ingin membagi ilmunya kepada yang lain, ingin memanfaatkan ilmunya, ingin melakukan sesuatu yang memang ingin dia lakukan, sesuatu yang bisa membuatnya bahagia. Entah memang mungkin di jaman sekarang orang-orang ga lagi memikirkan hal itu, atau mungkin juga karena yang hadir tadi semuanya menjadikan uang sebagai patokan untuk segala hal.

Di acara itu juga dibahas tentang hari Kartini. aku ga protes tentang hari kartini, tapi juga ga memuja-muji Kartini, karna aku punya pahlawan lain yang aku idolakan, tapi kalau sebagian besar masyarakat indonesia menjadikan kartini sebagai idolanya ya silahkan. Tadi aku terharu banget karna ada yang membahas tentang Cut Nyak Dhien dan perempuan Aceh, bukannya haus pengakuan terhadap ketegaran pahlawan dan perempuan Aceh, cuma ngerasa surprise aja ada yang membahas tentang perempuan Aceh di stasiun tv nasional di hari kartini.

Ada seorang perempuan yang meninggal 6 November 1908 dan dimakamkan di Sumedang, perempuan itu Cut Nyak Dhien. Ketika Teuku Umar meninggal, anak perempuannya Cut Gambang mau menangis. Sebagai ibu dia cuma mengatakan "perempuan Aceh pantang meneteskan air mata untuk seorang yang mati syahid."

Sebagai perempuan di fora publik atau di medan perang, dia mengatakan "kami memang hancur tapi tidak pernah ada kata menyerah." perjuangannya kemudian digambarkan oleh penulis laki-laki dari Belanda.

Wanita Aceh gagah dan berani merupakan perwujudan lahiriah yang tak kenal menyerah yang setinggi-tingginya, dan apabila mereka ikut bertempur maka akan dilakukannya dengan energi tetap semangat berani mati yang kebanyakan lebih dari kaum lelaki. Bahwa tidak ada bangsa yang lebih pemberani dan fanatik seperti bangsa Aceh, kaum wanita Aceh melebihi kaum wanita di bangsa manapun.


 :')


Udahan ya, segitu doank yang pengen ditulis..


Back to Top